Domaine Gadant

Op het Clos de Voyen in Saint- Maurices-Les-Couches, middenin de Bourgogne streek componeert de familie Gadant al 5 generaties lang prachtige wijnen, die menige prijzen behaald hebben. Van de slechts 10 Ha. wijngaard maakt men hier volgens een traditionele vinificatiemethode een beperkt aantal karaktervolle wijnen van een uitzonderlijk goede kwaliteit.

Het complete wijnproces wordt de gehele familie zelf begeleid van wijnrank tot en met het etiketteren en verpakken van de flessen. De wijnen van Gadant zijn dusdanig beperkt verkrijgbaar, dat zij alleen lokaal verkocht worden en een beperkt aantal restaurants mogen de wijnen voeren. Zeer uniek is het daarom te noemen dat de wijnen van Gadant ook, zij het in zeer beperkte hoeveelheden, verkrijgbaar zijn in Amsterdam. De eerste keer in de geschiedenis dat er geexporteerd wordt door Clos de Voyen.

Bourgogne Blanc.

100% Chardonnay, 1 jaar fustlagering op vaten van 2000 en 5000 liter. De opbrengst is 60hl/ha, houdbaarheid minimaal 3 jaar. De houttonen zijn prachtig in ballans, kan wedijveren met Meursault, een van de duurste wijnen uit de Bourgogne.

Bourgogne Rosé

100% pinot noir, de druiven heeft men slechts één nacht op de most laten rusten. De opbrengst is 55 hl/ha. De totale oogst is slechts 2500 flessen. Een zeldzaamheid op de markt. In Nederland is er slechts één importeur die Bourgogne rosé in zijn assortiment heeft, voor de prijs van € 25,00.

Bourgogne Rouge

100% pinot noir met een opbrengst van 55 ha/hl en 1 jaar fustlagering op fusten van 2000 en 5000 liter. De houdbaarheid van deze wijn is minimaal 10 jaar.

Bourgogne rouge Chante Fluté

Een zeer bijzondere wijn, waarvan maar 6000 flessen zijn gebotteld. Alleen de beste wijnen worden opgenomen door de ” Chante fluté “, een Confrerie die de wijnen controleert op kwaliteit, zowel technisch als organoleptisch.

Maranges rouge

Genoemd naar het kleine gehucht Maranges, onbekend dus onbemind. Echter op Clos de Voyen maken ze hier prachtige wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Geurt perfect met tonen van rood fruit. Is nu al redelijk goed op dronk maar kan zeker nog zo’n 10 tot 15 jaar ouderen.

Santenay rouge

In het dorp Santenay heeft de familie Gadant ook nog een klein stukje grond, waar de top van Bourgogne vandaan komt. Verder commentaar overbodig.

Côte de Couchois

Genoemd naar de streek rond de plaats waar Clos de Voyen gevestigd is:St. Maurice les Couches. Zoals Pierrot Gadant deze wijn omschrijft als vin de garde, bewaarwijn. Een krachtige volle Bourgogne.

Methode Traditionelle, Cremant de Bourgogne

Deze sublieme wijn wordt op de zelfde manier gemaakt als champagne. Een mooie droge wijn gevinifieerd uit Chardonnay druiven, die zo kenmerkend zijn voor de Bourgogne.