“Domaine des Crêtes”

www.domainedescretes.com

Domaine des Crêtes

De uiterst op kwaliteit gedreven Familie Brondel is de trotse eigenaar van dit exclusieve domein in het dorpje Anse. Jean-François, Martine en zoon Samuel, zijn dag en nacht bezig met het vinifiëren van hun wijn, waar zij trots op mogen zijn. Zo bezitten zij eigen wijngaarden, welke handmatig geplukt worden worden. Domaine de Crêtes is een van de laatste kleine bedrijfjes, die zelfstandig zijn gebleven. Hier gaan de klassieke en moderne vinificatie hand in hand samen. Sinds 1 jaar beschikt men over de techniek om de temperatuur tot een tiende graad celcius te regelen tijdens de gisting hetgeen de kwaliteit in zeer positieve zin beïnvloed. Vanaf het planten van nieuwe stokken tot het bottelen van de wijn wordt door de familie zelf gedaan.

Domaine des Crêtes blanc. Prijs €8,95

100% chardonnay. Geurt enorm, heeft een parfumachtig bouquet, typisch chardonnay, perfect in balans.

Domaine des Crêtes rosé. Prijs €6,95

 100% gamay. Heeft slechts enkele uren op de druivenschillen gelegen, waardoor deze kleur bereikt wordt.

Bezit enorm veel fruit, mooi fris droog zonder enig zuur. Productie slechts 3000 flessen.

Een unieke verschijning op de Nederlandse markt, misschien wel de enige.

Domaine des Crêtes rouge, Cuvée Varennes. Prijs €8,95

100% gamay. Dit is Beuajolais ten voeten uit. Enorm geurig, viooltjes met de smaak van rood rijp fruit. Een klassieker. Een vergelijking met de Grand Cru Brouilly kan deze wijn ruimschoots doorstaan.

 Domaine des Crêtes rouge, élevé en fut de chene Prijs €11,95

100 % gamay. Dit is een uitzonderlijke wijn, door het feit dat men deze wijn 8 maanden op splinternieuwe eikenhouten fusten lagert. Hierdoor verkrijgt men een wijn die aan de ene kant vol en “lang” is en aan de andere kant enorm fruitig smaakt. Een zeer harmonieuze tegenstelling.